söndag 30 juni 2013

Nio veckor

Under veckan som gått har tre valpar flyttat till nya hem, och vi som är kvar har fått vänja oss vid att de saknas här hemma...


Emberstorm, som vi kallat för Barney, heter nu Nino och bor hos Kerstin och Anton på Tomtebo här i Umeå.



Counterspell, som vi kallar Marshall, har flyttat till Maria och Per med familj i Märsta och får whippeten Vitos (Carry On Batistini) som storebror.



Minstingen Moonfire kallas för Chili och har flyttat till Tavelsjö. Han bor tillsammans med Emma, Hampus, Annika och Leif och har moster Sirap som håller ett vakande öga på honom.


måndag 24 juni 2013

8 veckor och midsommar

Hela ligan fick följa med till stugan under midsommarhelgen. 
Där har valparna provsprungit på sandstranden och nosat på sjön - Barney var dock något för närgången och råkade trilla i :). 

De har även fått lite försmak på lure coursing med varierande resultat - Lily gjorde sig ingen brådska, tog ett skutt och stretchade sedan noggrant innan och travade efter luren medan Mosby stack iväg som en rutinerad LC-hund.

Moster Sirap har haft det lite körigt med att vänja sig med valparna och har omväxlande tyckt att de är skitbesvärliga, ganska roliga att busa med och i behov av fostran.


Mosby jagar lure för första gången



Utmattad Marshall efter utelek



Moster Sirap vilar upp sig


onsdag 19 juni 2013

Godkända

Idag har vi besökt veterinärkliniken för att få alla valpar chippade, vaccinerade och besiktigade. Hela ligan skötte sig utmärkt och veterinären tyckte att det var ovanligt glada och framåt och de var alla utan anmärkningar på besiktningen.


söndag 16 juni 2013

7 veckor!

Tiden går rasande fort... idag fyller valparna sju veckor och de springer glatt ut på morgonen för att busa på gräsmattan. Alice deltar även hon glatt i leken!



söndag 9 juni 2013

6 veckor

Valparna har inte varit helt nöjda med kvällen, först veckans kloklippning (som aldrig är populärt) och sedan premiärbadning i tvättstugan. Den enda som verkade tycka att badet var rätt trevligt var Barney. De andra tycktes anse att vi inte var riktigt kloka :).

Nu börjar det gå undan ute på gräsmattan - valparna har börjat köra race mot och med varandra! Jag måste försöka fånga det på film! Tyvärr har det inte blivit några foton alls idag så det blir ett foto från i förrgår på Marshall som somnat på grannens ben.


fredag 7 juni 2013

Herrbesök

Igår fick vi besök av herrarna Sixten och Svante, båda italienska vinthundar. Sixten, 10 år, tog på fullaste allvar sig an uppgiften att ta hand om alla fem valparna! Han tvättade öron, rumpor och tänder - många gånger för att vara på den säkra sidan :). Valparna verkade vara glada över besöket, och speciellt Marshall som följde Sixten som en skugga. 
Svante däremot förstod inte alls vad som var så märkvärdigt med de där små pluttarna. Efter ett kort och avmätt nosande på dem var bilden klar - han tycktes anse att de var klart överreklamerade!



Sixten tvättar och jobbar för fullt.



Barney njuter av sommarsolen.


Lily vilar tryggt på en stark arm.

Ready to fly

Our Fabulous Five are moving out! Four of our precious puppies have moved to their new owners, and we are so happy and thankful that they al...